Vinohrady – 23.1. 2016 - 7. kolo (6. koš)

25.01.2016 22:06

Do sobotního turnaje Elévů jsme nastoupili v užší sestavě poznamenané celkem velkou marodkou. Měli jsme 7 hráčů do pole a brankáře. Kvůli přesunu týmů mezi koši z důvodu organizace jsme si mohli zahrát ve vyšším koši (v šestém), než kde momentálně hrajeme. A počítač nám přidělil dost silné soupeře.

V prvním zápase proti domácímu týmu TJ Sokol Královské Vinohrady jsme bohužel nedokázali plnit obranné pokyny tak, jak se nám to už dařilo na minulém turnaji. Dostali jsme mnoho laciných gólů z přečíslení. S tak děravou obranou nás ani skvělý Petrův výkon v bráně nezachránil od prohry 3:10. Skóroval Jonáš (3)

Druhý zápas s týmem Florbal Jesenice jsme začali nadějně – vedli jsme 1:0, pak 2:1, ale pak už se jeseničtí (pozdější vítězové turnaje) rozjeli. Soupeř, který hrál se čtyřmi vyrovnanými, hodně běhavými útoky, dal celkem 9 gólů, zatímco my jen 3. Skórovali: Jonáš (2) a Jakub H. (1)

V posledním zápase o 5. místo jsme poměřili síly s týmem FAT PIPE FLORBAL CHODOV silver. V bráně musel Petra ze zdravotních důvodů vystřídat Matěj K. Na to, že Matěj v bráně netrénuje, se svého úkolu zhostil statečně. Najednou začala i obrana fungovat o něco lépe. Přetahovali jsme se o vedení gól po gólu, ještě minutu před koncem jsem hájili jednobrankový náskok, ale soupeř odvolal brankáře a 7 sekund před koncem dal vyrovnávací branku na 6:6. Zápas tedy dospěl do trestných střílení. Zahajoval soupeř a branku dal. Z našich zahájil Jonáš a gól dal. Pak Matěj chytil soupeřovu střelu a Jakub H. svoje trestné střílení využil – vedli jsme tedy 2:1. Začalo třetí kolo střel – soupeř svoji šanci využil a na svoji trestnou střelu vyrazila Martina, která mohla zápas rozhodnout. Gól! Martina dovršila úspěch našich střelců a tím jsme poslali Chodov silver do 7. koše a dost možná si s nimi příště znovu zahrajeme.

Tým hrál s těmito útoky:  Jonáš Tuma, Jakub Horák, Martina Juzlová

                                              Filip Juzl, Matěj Kobera, Karel Tyll a Štěpán Volprecht

V bráně chytal: Petr Civín (první dva zápasy) a Matěj Kobera (třetí zápas)


Tímto děkujeme všem hráčům i rodičům!!

Další turnaj bude opět elévský a to až 27.2. zřejmě v Mladé Boleslavi – je to za 5 týdnů, tak nominaci pošleme, až se turnaj přiblíží. Následující elévský bude 12.3. zřejmě na Barrandově.

Zpět