Turnaj Mladších žáků - 26.2. domácí turnaj na Kladně (8. koš)

26.02.2017 22:19

 

Kvůli pořadatelství turnaje jsme se vrátili do úvodního koše, tj. do osmého. Čekali nás tedy ještě o něco zkušenější soupeři než obvykle. Sešli jsme se v poměrně silné sestavě. Kromě Petra brankáře jsme měli 8 hráčů v poli, tedy 3 na střídání.

 

V prvním zápase proti pozdějšímu finalistovi - týmu Floorball Club Falcon Blue - jsme vyzkoušeli více obranný herní systém než obvykle, ale soupeř byl šikovnější na florbalce a často nás překonal střelou z dálky přes odkrytý střed. Zápas skončil poměrem 7:1 ve prospěch soupeře, ale aktivita celého týmu byla na pochvalu.

 

Do dalšího zápasu proti týmu Florbalová akademie MB jsme se vrátili k hernímu systému, na který jsme více zvyklí, tedy 2 obránci, centr a 2 útočníci. Bohužel v tomhle zápase stačilo pár sporných (možná nespravedlivých) výroků rozhodčích s přídavkem přehnaného respektu vůči o hlavu vyššímu a dvojnásob těžkému hráči soupeře, který hrál dosti na hraně (občas zřejmě až za hranou) a náš tým to psychicky položilo. Chvílemi bylo těžké najít hráče, který chce na hřiště nastoupit, však jsme také párkrát hráli ve čtyřech! Nakonec jsme soupeři, se kterým jsme rozhodně mohli držet krok, podlehli vysoko 1:9. V šatně jsme si měli co vysvětlovat – a to především o motivaci, disciplíně držet přidělené posty a naprostém respektu vůči rozhodčímu, ať už rozhoduje jakkoliv.

 

Ve třetím zápase jsme se těšili na vyrovnanou hru s týmem FBK Olymp Praha Poseidon, začátek nebyl špatný – byli jsme to my, kdo vstřelil první branku, ale pak se soupeř začal nenápadně prosazovat, častěji nás přečíslovat a pomalu přidávat jeden gól za druhým. Na našem bojovném týmu už byla znát únava a tak jsem již další gól i přes pár pěkných akcí nedokázali přidat. Soupeř vyhrál 6:1. Rozhodně jsem ale jako tým odvedli velmi pěkný výkon a od druhého zápasu jsme se hodně - především morálně zlepšili. Celému týmu patří pochvala!

 

Za tým bojovali: Petr Civín, Jakub Čermák, Anna Dyčka, Martina Juzlová, Jakub Kříž, Vojtěch Sladký, Šimon Vaníček, Sebastian Vlček a Maxim Zvěrev. V brance byl po dva zápasy Petr a v posledním zápase Jakub Č. Oba chytali moc pěkně.

 

Též děkuji všem rodičům, kteří pomohli s organizací. Moc si toho ceníme, jak děti podporujete a neváháte investovat svůj volný čas!

Zpět