Turnaj Elévů - 29.1. Kobylisy (4. koš) - POSTUP do 3. koše

11.02.2017 20:13

V Kobylisích jsme nastoupili v celkem silné sestavě. Navíc jsme se rozhodli nechat naši brankářskou jedničku Petra posílit hráče v poli a na první

 

zápas poslat do brány Filipa, který se na posledních trénincích osvědčil. Zápas proti týmu Sport Eden Beroun jsme vyhráli až v koncovce, kde jsme v posledních dvou minutách proměnili dvěma slepenými brankami Jonáše nerozhodný stav ve výhru 5:3.

 

To tým nakoplo a další zápas probíhal podobně a výhra 5:2 proti týmu Florbal Expert Tatran Střešovice nás posunula do finále. Tenhle tým už začíná hrát hru v pěti s určitým nadhledem. Hráči si vcelku hlídají své posty, přihrávky začínají mít „oči“. Obrana chápe svoji důležitou úlohu; slovo „obránce“ už není tak neoblíbené, jako bylo na začátku sezóny.

 

Finálový zápas proti Viking TJ Sokol Kobylisy B se ale nevyvíjel úplně ideálně – v poločase jsme prohrávali 1:4, ale pořád jsme věřili, že na soupeře máme. Dotáhli jsme Kobylisy až na jednobrankový rozdíl, ale to nám nestačilo! Obrovský tlak posledních dvou minut zápasu vyústil v dorovnání stavu na 6:6, když se 15 vteřin před koncem v chumlu před brankou nejlépe zorientoval Petr. O vítězi turnaje měly tedy rozhodnout samostatné nájezdy. V první sérii byl úspěšný pouze Alex a jeden hráč soupeře. V dalším kole nájezdů opět chladnokrevně skóroval Alex. Soupeř sice také dal branku, ale ta nemohla být uznána pro porušení pravidla o neustálém pohybu míčku směrem dopředu. Výhra byla hrozně emotivní a radost nevídaná. Elévové postoupili poprvé v historii unhošťského florbalu! Gratulace všem – jen tak dál!

 

Za tým bojovali: Radim Baláž, Alex Bláha, Andrea Bolenová, Petr Civín, Jakub Kříž, Kateřina Kubelková, Matyáš Novobilský, Matěj Pechr, Jonáš Tuma a Štěpán Volprecht a v brance velmi dobře premiérově chytal Filip Juzl

Zpět