Poslední turnaj přípravky - Praha 4 - 24. 4. 2016 (5. koš)

24.04.2016 21:56

Na posledním turnaji přípravky jsme si zahráli v hale SK Dvojky na Praze 4 a to v 5. koši, do kterého jsme postoupili po vítězství v Jesenici. S napětím jsme očekávali, jací nás čekají soupeři. Také jsme měli tu čest, že na našem turnaji florbalová asociace vyzkoušela zamýšlenou změnu pravidel pro přípravku.

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti týmu Sokol Rudná, se kterým jsme se ještě na turnaji nepotkali. Rudná měla dvě trojky poměrně velkých kluků, šikovných s florbalkou. Zápas byl často přerušený odpískaným seknutím. Poměrně dlouho na hřišti panoval bezbrankový stav, později přibylo po jednom gólu na obou stranách. Soupeř byl ale častěji u míče a jeho těsná obrana nám nedávala mnoho prostoru ke střelám a útočným akcím. Ještě 3 minuty před koncem soupeř vedl 4:1, ale děti se do toho opřely a podařilo se jim dotáhnout soupeře na rozdíl jediné branky. Asi 90 sekund před koncem hrací doby jsme odvolali brankáře a vyzkoušeli hru se 4 hráči v poli. Podařilo se, dali jsme gól a poslední půl minutu jsme chtěli udržet jednobrankové vítězství. Celá lavička nadšeně odpočítávala posledních deset sekund, ale naši se po neproměněné gólové šanci zapomněli vrátit do obrany a v poslední sekundě jsme dostali gól. Zápas skončil v podstatě zaslouženou remízou 5:5. Obrat, který se dětem podařil, byl úžasný; zápas byl obohacen poučením, že je třeba hrát až do závěrečného hvizdu. Góly stříleli: Jonáš dva a po jednom gólu Alex, Radek a Adam. V bráně nás mnohokrát hodně podržel Petr.

Ve druhém zápase jsme poměřili síly s týmem Black Angels White, kde hraje pár elévek a děvčata jsou dobře sehraná. Propadali jsme v obraně a soupeř nás přehrál kombinační hrou. Konečné skóre bylo 10:4 ve prospěch soupeře. Gólově se prosadili Alex, Tonda, Petr a Matěj P. Chytala Dominika.

Do posledního zápasu o páté místo jsme nastoupili proti týmu menších děvčat z SK Dvojka Praha B. Otěže utkání byly jednoznačně v našich rukách. Pěkně jsme si poslední zápas sezóny užili a góly za náš tým dávalo celkem 6 dětí, přičemž nejvíce koncertoval Petr (5), další branky přidali Jonáš (3), Tonda i Alex (2), Radek i Adam (1). V brance málem další nulu vychytal Fanda, ale děvčátka z Dvojky se z té jedné vstřelené branky moc radovala. Zápas skončil 14:1.

Tým hrál v sestavě: Radek Besta, Alex Bláha, Petr Civín, Antonín Kolajta, František Kolajta, Matěj Pechr, Roman Soukup, Dominika Tumová, Jonáš Tuma a Adam Valtera

V brance chytali postupně: Petr, Dominika a Fanda.

Díky za pěknou rozlučku s turnajovou sezónou přípravky!!

Zpět