NISA OPEN turnaj v Liberci - úspěch nejmladších kategorií

25.06.2017 20:26

Turnaj Nisa Open - tým elévů a přípravky reprezentovali tito skvělí florbalisté: zleva v horní řadě - Jakub Kříž, Andrea Bolenová, Matyáš Novobilský, Jonáš Tuma, Petr Chvátal, Matěj Pechr, Alex Bláha; zleva dole - Radim Baláž, Dominika Tumová, Bruno Hübner, Marek Novobilský a v brankářské výstroji Petr Civín.

 

Na konci května jsem se zúčastnili vyhlášeného turnaje NISA Open v Liberci, který se pořádá během 3 víkendů. V prvním termínu, který byl věnovaný nejmladším kategoriím, náš klub reprezentovaly dva týmy. Přípravka a Elévové si zahráli na turnaji, kam přijely poměřit síly děti z celých Čech - samozřejmě včetně největších klubů z Prahy.

PŘÍPRAVKA se v konkurenci 27 týmů umístila ve své devítičlenné skupině na úžasném druhém místě hned za kunratický týmem Start98 a postoupila do vyřazovacích bojů! V osmifinále jsme porazili tým z Vinohrad SKV Ptáčata 5:2. Ve čtvrtfinále proti nám nastoupila mladoboleslavská FA přípravka. Bohužel jsme párkrát propadli v obraně, což soupeř okamžitě potrestal, a zároveň nás opustilo střelecké štěstí - dali jsem tři tyčky a i velké šance nám tam né a né spadnout. Tenhle zápas jsme prohráli 6:2 a boj o medaile nám utekl jen o vlásek. Byl to ale úžasný výkon a vybojované 5. místo je moc pěkný výsledek. Všem gratulujeme!

Za přípravku hráli: Alex Bláha, Marek Novobilský, Matěj Pechr, Dominika Tumová, Jonáš Tuma, Petr Chvátal a Bruno Hübner.

ELÉVOVÉ to měli ještě těžší - do Liberce se sjelo neuvěřitelných 54 týmů rozdělených do 6 skupin po 9 týmech. Naši si poprvé vyzkoušeli herní systém 3+1, přestože celou sezónu hráli 5+1. Kluci hráli hrozně bojovně, zodpovědně v obraně, ale bylo těžké se prosadit do gólových šancí. I tak jsme se mohli radovat z několika krásných vítězství i dalších byť prohraných ale velmi pěkných zápasů. Elévové skončili na 6. místě ve skupině. I jim patří veliká gratulace!

Za elévy hráli: Radim Baláž, Andrea Bolenová, Petr Civín, Filip Juzl, Jakub Kříž, Matyáš Novobilský a z přípravky tým doplňovali Jonáš, Matěj, Alex i Bruno.

Velký dík patří i rodičům, kteří s námi na akci jeli, nebo do Liberce přijeli zafandit na jednotlivé zápasy. Vždyť venku bylo 30 stupňů a v obrovské hale, do které pořadatelé vměstnali 7 hřišť, bylo horko k padnutí. Zápasy se hrály od 8h do 19h. Byl to perný víkend pro všechny - přípravka sehrála během 3 dnů 10 zápasů a elévové 8 a někteří hráči nastoupili do 18 zápasů :-)

Zapsala: Pavla Tumová

Zpět