Mladá Boleslav - 16. 4. (11. kolo - 7. koš) - 2. místo

17.04.2016 21:27

V sobotu 16. dubna se v Mladé Boleslavi uskutečnil předposlední turnaj elévů.

V prvním zápase jsme poměřili síly s týmem Florbalová akademie MB-Loučeň, se kterým jsme na začátku sezóny dvakrát prohráli, ale v únoru jsme je na Vinohradech již porazili v prodloužení. Po pomalejším začátku a vyrovnané první půli jsme se v druhém poločase rozjeli a slušnou obranou jsme uhájili vítězství 9:5. Pěkně zachytal Fanda a góly dávali: Jonáš (8) a Peťa (1). Asistencí na gólech bylo mnoho: Jakub H. (4), Jakub Č. a Filip (2).

Do druhého zápasu jsme nastoupili proti týmu SK Florbal Benešov II, se kterým jsme hráli již dvakrát a dvakrát jsme prohráli. Tentokrát měl zápas úplně jiný průběh. Po polovině zápasu jsme vedli již 6:1 a vypadalo to na jasnou výhru. Naše trojky zvládaly velmi slušně přecházet do útoku a nezvykle sebevědomě se pohybovat před brankou soupeře. Do útoku se zapojili úplně všichni – ti, kteří gól nedali, na něj nahrávali. Výborně zachytal Petr, který tým podržel ve chvílích, kdy se snažila prosadit soupeřova výborná hráčka s pěknou střelou z dálky. I když jsme si v druhé půli vybrali slabší chvilku a nechali soupeře dát 4 slepené góly, tak nám vítězství 8:5 neuniklo a my se mohli radovat ze zaslouženého postupu do finále J Góly dali: Jonáš (6), Fanda a Jakub J. (1). Asistencí bylo opět mnoho: Martina a Filip (2), po jedné asistenci všichni tři Jakubové (Čermák, Horák i Jabůrek) a také Fanda.

Do finále jsme nastoupili proti týmu SK Dvojka Praha, který v úvodních zápasech tohoto turnaje porazil své dva soupeře vysoko v celkovém poměru 26:3. Snažili jsme se ubránit prostor před brankou, do kterého jsou jejich útočníci zvyklí nabíhat pro přihrávku z rohu. Celkem se nám to i dařilo, především v první půli byl zápas vyrovnaný. Výsledek 1:3 do přestávky nás ale stál hodně sil a v druhé půli jsme už nestačili fyzicky. Přes veškerou snahu všech hráčů, včetně Péti v bráně, v tomto zápase zvítězil soupeř 8:2. Děti měly i tak radost z celkového výsledku i z pěkné hry. Poprvé v sezóně naši elévové na turnaji 2x zvítězili a poprvé si zahráli o postup! Skórovali: Jakub Č. a Jonáš (1).

Tým hrál v této sestavě:  Petr Civín, Jakub Čermák, Jakub Horák, Jakub Jabůrek, Martina Juzlová, Filip Juzl, František Kolajta, Jonáš Tuma a Karel Tyl; v bráně se střídali: Petr s Fandou.

Všem hráčům patří pochvala za a pěknou hru a za 2. místo v turnaji - tedy nejlepší výsledek sezóny!

Zpět