Vítězství v domácím turnaji přípravky - Unhošť 10. 4. 2016

10.04.2016 21:50

Tak jsme se konečně dočkali a 10. 4. jsme pořádali turnaj přípravek doma v Unhošti.


Po minulém vítězství v Jesenici a postupu do 5. koše jsme v tomto domácím turnaji (7. koš) chtěli ukázat, že si místo ve vyšším koši zasloužíme. Chtěli jsme tedy zvítězit. Nastoupili jsme s neobvykle širokou sestavou – celkem 17 dětí obléklo naše dresy. Všichni 3 naši brankáři ukázali svoje umění.


V prvním zápase s SK Florbal Benešov II. jsme se rozjížděli pomalu, ale i tak jsme v polovině zápasu vedli o dva góly. Střídali jsme 4 trojky a v brance nás spolehlivými zákroky podržel Fanda. Zápas jsme vyhráli 6:3. Našich šest gólů dalo pět dětí! Jonáš (2) a po jednom gólu dali Alex, Petr, Filip a Matěj K.


Druhý zápas s FBC Kralupy nad Vltavou se vyvíjel velmi podobně. Opět jsme střídali 4 trojky a v brance měla celkem dost práce Dominika. V půli prvního poločasu jsme prohrávali, ale trojka Tonda, Alex a Honza dokázala během jednoho střídání otočit vývoj zápasu v náš prospěch, když po pěkné spolupráci Tonda dvakrát skóroval. V druhém poločase stejná trojka dovršila svůj úspěch, když se trefili i Alex s Honzou. Vítězství 8:5 nás poslalo do finále. Další 4 góly dali: Jonáš (2), Fanda a Matěj P. (1)

Do finále jsme nastoupili proti SK Dvojka Praha B - suverénnímu vítězi druhé skupiny s jedním excelentním střelcem. Nezbývalo nám než vsadit na co nejdůslednější obranu. Příjemně nás překvapilo, že i méně zkušené trojky to dokázaly na jedničku! Například trojka - Adam, Radek a Jára - dokázala dlouho udržet soupeře na jeho polovině a nedat mu šanci k útoku. Při obraně jsme pěkně pokrývali i výrazného střelce soupeře, který se nakonec prosadil pouze 2 góly. Byl to napínavý souboj, ještě 2 minuty před koncem byl stav vyrovnaný 3:3. Pak naskočila první trojka a klukům se podařilo vstřelit vítěznou branku. Finálový zápas moc pěkně odchytal Petr a výrazně tak pomohl k vítězství 4:3. Gólově se v tomhle těžkém zápase prosadila první trojka, když Jonáš i Matěj P. dali po dvou gólech. Ale velkou zásluhu na výhře mělo všech 5 trojek – běhali a bojovali s velkým nasazením úplně všichni!


Tým hrál v sestavě: Alex Bláha, Petr Civín, Filip Juzl, Matěj Kobera, František Kolajta, Matěj Pechr, Jonáš Tuma, Jan Bartek, Radek Besta, Klára Bušková, Jáchym Guzdek, Antonín Kolajta, Roman Soukup, Jaroslav Šot, Dominika Tumová, Adam Valtera a Štěpán Volprecht.

V brance chytali postupně: Fanda, Dominika a Petr.


Gratulujeme k vítězství v domácím turnaji!!  Díky za krásnou hru.


Na hladkém průběhu turnaje mají tentokrát velikou zásluhu i rodiče! Děkujeme velmi Kolajtovým, Volprechtovým, paní Buškové, Honzovi Bláhovi, p. Juzlové, ale i dalším, kteří pomoc také nabízeli.


Zpět