Domácí turnaj přípravky - 8.4. se opět vydařil

12.04.2017 20:13

Do domácího turnaje jsme nastoupili v hodně nezvyklém tempu. Jestli jsme podcenili soupeře v nižším koši, byli nervózní před domácím publikem nebo jen měli špatnou či ospalou náladu – to těžko říci, ale po prvním poločase jsme s FbK Olymp Praha Apollon prohrávali 2:6 a dívat se na naši hru rozhodně nepřinášelo radost. Nastupovali jsme se dvěma silnými a zkušenými trojkami plus ve třetí trojce bojovaly děti, které ještě tolik turnajů neodehrály a šly tedy na domácí turnaj sbírat zkušenosti. Po důrazné rozmluvě o přestávce se bojovný duch v dětech postupně probudil a konečně to byly ony, kdo diktoval tempo. Podařil se obrat nevídaný a nakonec jsme zvítězili 9:7. Zápas slušně odchytal Jára, turnajovou premiéru si s radostí odbyla Klára.

Věděli jsme, že náš další soupeř Tatran Střešovice je silný a že našeho předchozího soupeře porazil vysoko 6:1 a že tedy bude potřeba hodně zabrat, pokud si před domácím publikem chceme zahrát finále. I tak jsme si nechali ujet vlak a v půli zápasu jsme prohrávali úplně stejně jako před hodinou tedy 2:6. Bojovnost a střelba na bránu přišla opět až v druhém poločase, z brány útočnou hru podpořila spolehlivými zákroky Dominika… stahovali jsme náskok soupeře a hra byla opravdu velmi napínavá. Škoda, že přípravka hraje poločas jen 8 minut – kdyby hráli o minutu déle, tak bychom snad i vyhráli. Takto zápas skončil remízou 7:7, která do finále poslala Tatran a nás do hry o bronz. Velká škoda, protože finále s SK Dvojkou by bylo opakováním finále jednoho z našich dřívějších domácích turnajů.

V posledním zápasu s FBC Start98 Táborská si naše třetí trojka zahrála více než v předchozích napínavých zápasech a svoje úkoly plnila velmi dobře. První i druhá trojka přidávala góly, v brance se jistými zákroky blýsknul Matěj a my se mohli po dvou poločasech radovat z vybojovaného bronzu.

Potěšila nás příjemná atmosféra a vydatná pomoc téměř všech rodičů s organizací i zabezpečením drobných cen, za což děkujeme! Díky patří i našim mladým rozhodčím Vojtovi Volprechtovi, Aničce Vobořilové a Petrovi Kupcovi, kteří zápasy pískali. Opět jsme od ostatních týmů slyšeli samé pozitivní reakce na unhošťský turnaj J Letos nás čeká už jen jeden turnaj přípravky, ve kterém se po barrandovské premiéře opět vrátíme do prvního koše a zahrajeme si proti týmům nejsilnějším.

 

Tým hrál v sestavě: Radek Besta, Alex Bláha, Jáchym Guzdek, Klára Kalábová, Matěj Pechr, Jaroslav Šot, Jonáš Tuma, Dominika Tumová, Štěpán Volprecht a Jakub Zahrádka.

 

Zpět