Čtvrtý turnaj přípravky - Letňany 29.11.

29.11.2015 22:36

Dnešní turnaj Přípravky dopadl opět dobře, vlastně ještě lépe než ten minulý. První dva zápasy jsme vyhráli, navíc se Péťovi téměř podařilo udržet čisté konto, když jsme v obou těchto zápasech dostali pouze po jednom gólu.

V prvním zápase s FBC Start 98 Kunratice Yellow jsme dlouho drželi čisté skóre a trpělivě zvyšovali skóre. Konečný výsledek 5:1 byl milý hlavně proto, že kromě obvyklých jmen Alex (1) a Jonáš (1 ) skórovali i Matěj Kobera (2) a Fanda Kolajta (1).

V druhém zápase s FBC Kralupy nad Vltavou jsme po prvním poločase vedli 6:0 a mohli jsme v druhé půli zkoušet nové kombinace nasazení. Konečný výsledek 9:1 nás poslal do finále. Skórovali opět 4 hráči:  Jonáš (4), Alex (3), Matěj Pechr (1) a Dominika (1).

O vítězství a postup jsme bojovali s týmem Black Angels White – vesměs dívčí tým, který jsem už dvakrát porazili. Zápas to byl velmi napínavý a z pohledu skóre vyrovnaný. V půli zápasu byl výsledek nerozhodný 4:4, v druhé půli jsme tlačili soupeře na jeho půlku, ale bohužel bez gólového efektu… pak soupeř přidal jediný gól, na který jsme bohužel nedokázali odpovědět. Postup nám unikl o vlásek, ale děti jsou natěšené, že převahu v příštím turnaji potvrdí. Budeme jim držet palce J

Velmi pozitivní byl fakt, že konečně skórovaly všechny 3 řady, jejichž síla se začíná vyrovnávat! Úspěch týmu nevisí na jediném hráči, jak jsme to viděli u vítěze turnaje, kde snad všechny finálové góly vstřelila jediná hráčka… navíc všechny stejně – z otočky a bez spolupráce s ostatními hráči. Chceme, aby náš tým postoupil do vyššího koše dobře připravený – aby každý hráč uměl plnit přidělený úkol, nikdo nehrál jen na sebe a také chceme vidět pěknou souhru, aby to potěšilo oko rodiče i diváka. Na to zaměříme další tréninky – potřebujeme vylepšit přesnost, rychlost a chytrost přihrávky, stejně jako razantnější zakončení.

Svoji zápasovou premiéru si na tomto turnaji odbyl Fanda Kolajta, který hned dvakrát skóroval a v trojce s Matějem Pechrem a Štěpánem Volprechtem velmi slušně tlačili soupeře. Jonáš s Alexem o sobě vcelku vědí a přihrávky jim často vycházejí – je na čase do útoku více zapojit obránce (Adam/Dominika) a zvýšit tak útočnou sílu téhle trojky. Také trojici Filip,  Matěj Kobera a Klárka se dnes podařilo skórovat a  zodpovědně bránit soupeře.

Už teď se těšíme na další turnaj – zřejmě na Chodově (zatím nepotvrzené), kde už jsme s přípravkou hráli.
Zpět